R.I.P Hultsfredsfestivalen.

Nu har det skett,det man förstått och väntat på länge. Hultsfredsfestivalen har lagt ner.
Jag sörjer litegrann. Många är har man varit där. Gjorde debut som 14 åring.
Satte mig och min ryggsäck på tåget 150 mil ner i smålands djupaste skogar. (hahaa,Vilja kan ju glömma att hon får åka på en festival på 14 år!)..

Vilka minnen man har därifrån. Roliga fester som man fortfarande skrattar åt och sist men inte minst musiken.
Den totala lyckan när Morrissey spelade "There is a light that never goes out" ,Bright eyes på pampasscenen.Längst fram på Broder Daniel och när man kände lyckoruset när dom började spela.
Suburban kids whit biblical names på dansbanan,El perro del mar i Sonic tältet. Listan kan göras lång.

Första gången jag kom till Hultsfred så slänge jag väskan på ryggen,rusade genom hela området och hela vägen hörde jag Bad Cash Quartet och hur dom började spela och regnet fullkomligt öste ner,men det spelade ingen roll. Där spelade ingenting nån roll! Fan vilka fina minnen! Tack alla ni som följt med genom åren. Och tack Rockparty! R.I.P!

Bildregn med dålig kvalité.
















Angående tv-serier

Bra tips! Jag har dock sett dom flesta. Typ Sex and the city,The oc,One tree hill. One tree hill är en gammal favorit men jag halkade efter och tappade intresset. Greys har jag också sett men tycker den har blivit lite tråkig sedan alla karaktärer försvinner!

Ska faktiskt börja se Sopranos tänkte jag. Och Dexter måste jag ta upp igen. Sjukt bra serie!

Gnäll tjej!

Vilja är ju oftast en väldigt glad och lättsam bebis som bara skriker och gråter när hon är trött eller hungrig.
Nu kan jag inte riktigt förstå vad hon håller på med.. iaf på nätterna. Hon grinar,bökar,vrider och vänder på sig. Snyftar i sömnen.. ja ni förstår,sådär håller det på! I natt har jag max sovit 30 minuter i sträck. phuuu. trött mamma!
Antar att det är en sån där fas kanske? Sen duger ju inte alltid kudden att snutta på heller och bortskämd som man är så blir man helt less. haha,men jag gungar henne i famnen. Det somnar hon av. Det är faktiskt lite mysigt.

Har halkat efter det här med smakportionerna.. Gröt var inge bra att ge på kvällen för det höll hon sig inte mätt på längre än 2-3 timmar(Ger ni gröt på kvällen?! Hjääälp. har jag bara en extremt hungrig bebis?Med ersättning sover hon ju minst 7 timmar,oftast mer.) . Frukost brukar jag ge gröt men fast jag ger en hel portion och hon spottar ut gröten vill hon alltid ha ersättning iaf!!

Ska prova ge lite smakportioner nu till lunch. Undrar hur mycket hon kommer behöva käka av det för att hålla sig mätt? Hungriga bebis!;)

Tv-serier

Finns många tvserier jag gillar här är min topp 5 lista!


1:

Six feet under. Om familjen Fisher som driver en begravningsbyrå. Handlar självklart om döden och sen det spännande livet kring hela familjen. Har ni inte sett den här serien så gör det! Ni vet när en serie slutar så känner man sig aldrig riktigt tillfredsställd. Man undrar alltid vad som hände sen. Den här serien har det bästa sista avsnittet man någonsin sett. Lätt värt att se alla säsonger bara för sista avsnittet.

2:


Inte förvånande att True blood har samma skapare som Six feet under,Alan ball.
Serien utspelar sig i staden Bon Temps där vampyrerna lever sida vid sida med människan. Ett syntetiskt blod har framställts och går under namnet "True Blood"Servitrisen Sookie Stackhouse förälskar sig i den 173-åriga vampyren Bill Compton.Bra serie som är mycket sevärd. Fast man kan inte sluta kolla när man väl börjat!

3.


Gilmore Girls. Handlar om den ensamstående mamman Lorelai som har dottern Rory.Rolig serie som känns perfekt på söndagsmornarna. Man skrattar och gråter!

3.


Desperate Housewifes. Desperata hemmafruarna på Westeria Lane. Vet inte om jag behöver säga så mycket mer. Alltid massa intriger,skvaller,mord och kärlek!

5.


How I Meet Your Mother- Komedieserie när den är som bäst! Handlar om Ted Mosby som berättar för sina barn om när han träffade deras mamma. Underbar!

Sen älskar jag ju Jason Segel som spelar Marshal Eriksen,han gör och är med i sjukt roliga filmer. Sen är en av dom första serierna han medverkade i också en favorit. Freeks and geeks. Bästa serien som tyvär inte går att på tag i på dvd här i sverige!:/

Så! Det var mina serier! Nån serie ni absolut tycker att jag ska se som jag har missat? TIPSA!


Morgonrutiner

Mina morgonrutiner ser alltid olika ut. Oftast äter jag alltid en frukost har inte kunnat sluta med det sen när jag var gravid,nu är kroppen van! Skönt! Blir oftast macka eller fil. Jag dricker varken kaffe eller thé så ibland blir det ett glas yoghurt till.
Sen slänger jag mig framför datorn jag är beroende av att kolla bloggar. Just nu går jag först in på Nina´s blogg för att se om hon har värkar eller någonting har hänt. Kommer antadligen sätta mackan i halsen av upphetsning den dagen! Det är så spännande när folk ska kläcka när som helst. underbart!

Ja,sen efter jag har läst bloggarna har jag inte tid med nå mer för då vaknar oftast Vilja. Funderar starkt på att börja dricka kaffe men jag behöver inge mer beroende nåmer. Nog jobbigt att man varit dum nog att börja röka igen. JA! Jag skriver det här på bloggen så vet alla. skitjobbigt. jag är så dum. funkar inte det där med feströkning.Som "tur" är röker jag inte så mycket och till hösten så ska både jag och ante sluta. :) för alltid. Det är bara skit att röka!


I Helgen..




Har Vilja kramats extra mycket med Ante som var långledig!

Vi firade midsommar i Anna och Zilla´s stuga i Lövskär. En himla massa mygg men dagen och kvällen var fin.
Vi gick tipsrunda,Satt i solen och drack några goda cider,grillade och åt mat och Chips. Spelade kubb gjorde vi också!

carro drack priiiiiiit!

Försökte elda bort alla miljoner myggor. Samt åt ostkrokar,drack cider och rökte för många cigaretter.

Biff blev kär i en annan hund som var där och gnällde och grät hela kvällen.nååå!:)


Andreas pratade bröllopsfrisyrer med Zilla som inte var så pepp på frisyr. hahah.


Jag och Ante posade lite för kameran.

och sist men inte minst sjöng i allsång till sent på natten.Vilja sov supergott i vagnen:)

Vi var kvar längst! Man behöver inte bli tråkig för att man blir förälder! Det var en himla fin midsommar. precis så där som den ska vara och vi längtar redan tills nästa år!!



Sen har vi varit ute och promenerat,Vilja har käkat en massa mat. Min duktiga tjej. Hon gillar det jättemycket och bara gapar efter mer.Imorgon ska jag utöka lunchen till en förhoppningsvis full portion.
Hon kan fortfarande inte sitta i matstolen,hon faller bara åt sidan så hon får äta i babysittern.


Sen har vi kvällsmyst och legat i sängen alla 3 och bara babblat.
Åh,jag längtar tills Ante får semester!! Ska bli så kul att ha honom hemma.
Hoppas ni andra fick en lika fin helg som vi hade!


Jag vann!

Jag vann förresten en studiofotografering hos Photo by maria .. Så snart ska Vilja plåtas! Kul!
Jag har nog aldrig vunnit något förut!

Jag kan inte sova...

..Så då shoppade jag den här bodyn från bus och rackartyg till Vilja!! Åh snygg!!


Barnrum

Snart ska Vilja in i sitt eget rum. Hon sover ju bara om nätterna,ibland äter hon en gång. Så nu får hon snart flytta in i eget! Fast först måste vi få till ett fint barnrum. Jag är lite splittrad över hur jag ska ha det där inne.
Jag gillar ju det här:

Fast jag hade endå velat ha en ljusrosa tapet med nåt svagt mönster som fondvägg.
ELLER:

en sån här tapet och en sån här fin string hylla:

fint! Ska bli så kul att göra iordning hennes rum!


måste ha.

Alltså sofia får mig alltid att vilja shoppa saker och kläder till Vilja. Hon la upp den här snygga skapelsen på sin blogg:

och nu är jag galet sugen på den! Är detta ett nytt tryck eller? Jag hittar inte på internet! MÅSTE ha!

Nåja,slut om vilja-ha-grejjer.
Kvällen har spenderats hos mamma. Min bror var där med sina barn så vi var ett helt gäng. Vi grillade och åt god efterrätt.
Kör på med smakisar åt Vilja och det går jättebra. Hon får lite gröt på morgonen och nu älskar hon den. Imorgon ska hon få en hel smakportion tänkte jag. Hon smackar och blir alldeles galen när man kommer med skeden! Och till lunch fick hon majs och potatis och det var också en höjdare! kul!!

Imorgon ska vi till Anna och Zillas stuga i lövskär. Vi ska grilla och umågs. Blir hemskt trevligt tror jag,om man orkar hålla uppe trötta ögonen! Man är ju inte i sitt partyesse sen man blev mamma;)

Hoppas ni kommer få en fin midsommar!

Sommar!

Idag tackade vi vädergudarna för att vi fick lite sommarväder.
Vilja  var ursnygg i en Jumpsuit från Lindex

Vi hängde med mamma hos min mormor,satt ute och Vilja lekte i vagnen med skallrorna och vi satt och fikade och drack isthé! Mums!

Sen var jag och handlade. Handlade på oss en flaska vin. Ante är ledig nån dag med oss nu så ikväll kanske vi sätter oss i våra fina balkongmöbler(som äntligen är ihopskruvade!) och dricker ett glas vin! myspys!

Vad ska ni alla göra på midsommar?:)

Shopping och sånt där

Idag var jag och Vilja på bvc för vägning och mätning. Hon har vuxit 4 cm på längden och är nu 63 cm lång! (Snart är hon hisnande 20 cm längre än när hon föddes!) Vikten landade på 6250! Så hon har gått upp 600 gr på 4 veckor. Vilket är jättebra med tanke på att hon åt lite sämre efter operationen!

Idag fick vi besök av Andreas pappa,hans fru Ann-Louise och lillasyster Emilia. Så kul att se dom! Man bor allt för långt ifrån varandra!

Lite av dagen spenderade jag iallfall på stan. ensam .Vilja var hemma med mamma.Jag shoppade. Hör och häpna,till mig själv!Är mycket svårt vanligtvis men nu behövde jag verkligen nya kläder till dopet. Sen var en av anledningarna också att jag redan sett alla sommarkläder tusen gånger. Nu väntar vi på att alla höstkläder ska komma i butik! Då jäklar blir det shopping igen!

Förresten hittade jag en jättebra grejj på www.mambaby.com en jättefin napphållare som man kan stoppa på tex vagnen! och fin var den!

6,50 Euro.

Sen hade dom ursöta roliga nappar på hemsidan. Massa Limited Edition och grejjer! Och jag har ju nån grejj för snygga nappar,haha!


Monster,6,50 Euro


Opaque & Quarz Rosé 6,50 Euro

---

Nog om det,Jag shoppade ju,till mig själv!


Bolero med spets fram och bak,249:- Åhlens


Sommrig klänning med fina fickor som inte syns på bilden!249:- Åhlens




Bh med jättefina spetsdetaljer 199 kr:- Lindex (Det ska jag berätta för er att med större bröst är det svårt att hitta såhär fina underkläder till så bra pris!!)

Sen måste jag lägga upp 2 bilder på Vilja.På första bilden ligger vi och pratar i sängen,det är så himla mysigt. Hon håller låååånga samtal. jag undrar vad hon säger! Mitt hjärta!



Och så en bild på nybadade tjejen som sover så gott nu!

Jag älskar den där lilla människan såå mycket! Jag struntar i att jag inte får sova ibland. Hon är det finaste jag har! Nu ska jag glo på tv och sen soooova! Hoppas ni har en fin kväll!


Huvudvärk

Dom senaste dagarna har jag haft så mycket huvudvärk! Snart blir jag galen!
Nån som har nåt bra tips om hur man kan motverka huvudvärk? Förutom tabletter,hjälper inte. Mer sömn existerar inte i min värld. haha. åh. less gånger 1000.

Dagen har vi iallafall mestadels spenderat hemma. Var ute och promenerade en sväng till coop för att handla.
Kvällen har jag spenderat med en klängig,ledsen Vilja som bara ville ha mammas och pappas uppmärksamhet HELA tiden och hon somnade inte som vanligt med att gosa med kudden utan nej,jag var tvungen att sitta i sängen och hoppa lite upp och ner så hon gungades skönt till sömns. ;) vad gör man inte för sina älskade barn?

Imorgon får jag äntligen pengar från fk så det blir först bvc med Vilja (Spännande att se vad hon väger nu och hur lång hon är!! Jag är såå nyfiken!) Sen handla med mamma och sen hoppas jag på en sväng på stan. Om inte Vilja blir för less och trött. Hade behövt handla lite till dopet. Och nåt fint till mig själv!

Började om med gröten på morgonen idag,gick mycket bättre. Verkade inte vara jättegott men inte så farligt. Sen till "middag" fick hon morotspuré och det sa hon då inte nej till. Hon åt 4 skedar och smaskade och ville ha mer sen! Kul!

Nu måste jag sooooova! Trött är vad jag är!

sommar,sommar och sol(det sista går ju att diskutera)

Så var helgen över. Lite trist men en bonus är ju faktiskt att Ante bara jobbar 3 dagar nästa vecka!
Hoppas veckorna går fort nu så han snart får semester!
Den 19 juli får han semester. Den veckan eller veckan efter kommer nog sara från malmö och hälsar på! Ska bli så kul! Då ska Vilja få sova hos min mamma en natt så vi får ta igen förlorad tid.
Sen kommer Martin från Japan,Carl från Kina,Calle från Sthlm och Hannah från Malmö. Ännu mer förlorad tid att ta igen.
Jobbigt att ha ens kära vänner utspridda över hela världen och Sverige. Ska,förhoppningsvis, bli många fikor och trevliga häng i sommar!
Sen blir det en tripp till sthlm och till kiruna. Jag tror veckorna kommer springa förbi men det ska bli så kul att alla kommer hem igen. Sommaren är verkligen fin för då blommar allt upp och allt känns som "vanligt" igen.

Vad ska ni göra i sommar?


First day of my life

Snart är det 7 år sedan jag satt,18 år ung, och rökte på trappan utan för kollektivet jag bodde i.
Det var dagarna innan skolan började och det var mitt på dagen. Vi drack några öl och satt och babblade.
Och helt plötsligt kommer en lång,smal söt kille som hälsar och säger att han heter Andreas och ska flytta in här med oss. Han var blond och hade jeans och t-shirt på sig. Han hade gröna ögon som glittrade fint i höstsolen.
Han drog handen genom håret och log mot mig. Jag drog lite i min thåström tröja jag hade på mig,log tillbaka och hälsade honom välkommen. Släckte min cigarett och tog ölen och gick in. Vad jag inte förstod i det ögonblicket var att jag tyckte han var fin. Veckorna gick och vi satt ofta och pratade i soffan i vardagsrummet,säkert lite för sent med tanke på att det var skola dagen efter.

Sen kom det en kväll när jag frågade om han ville följa med ut på krogen. Han var ju bara 16 år men sånt löser ju sig alltid. Den kvällen satt vi extra nära varandra och kvällen avslutades med en kyss.

Vad jag inte visste då var att vi 7 år senare skulle sitta här och levt vad som nästan känns som hela våra liv tillsammans,vara gifta och ha en underbar dotter. Mycket har hänt på vägen men jag känner mig fortfarande som den lilla tjejen jag var när han kom och stal mitt hjärta.

This is the first day of my life.
I'm Glad I didn't die before I met you.
But now I don't care I could go anywhere with you
And I'd probably be happy.

kärlek.

En sån här dag kan man ju inte låta bli att minnas sitt eget bröllop.
Den vackraste dagen i mitt liv.


4 månader,helg,presenter och annat kul!

I torsdags blev ju Vilja 4 månader och jag måste härma Caroline med en liten lista!

-Äter många gånger om dagen mellan 100-165 ml/gång
-Jollrar hela tiden
-skrattar höga ljudliga skratt
-älskar att käka på sina händer. Helst bägge samtidigt ska in i munnen.
-har upptäckt fötterna och älskar att ligga och känna på dom hela tiden.
-Hatar fortfarande att ligga på mage
-Rullar hela tiden från rygg till mage och blir arg när hon ligger på mage och inte kan rulla tillbaka!
-Bajsar 1-2 ggr om dagen
-Äter oftast 1 gång om natten men ibland överraskar hon en och sover hela natten
-Griper efter allt,helst i babygymmet och blir överförtjust när hon kan dra i alla sakerna.
-Har en enormt stark personlighet och kroppsspråk redan,jag är livrädd hur det ska bli när hon är större!

----

Ja,nu har en hel vecka gått. Igår var vi på mammafika i Antnäs. Vilja var för första gången intresserad av en annan bebis,Emmy. Hon skrattade,log,kände på henne och försökte "prata" med henne. Hur sött som helst!

Ante är äntligen ledig med oss(nästa vecka jobbar han bara mån,tis,ons!) han kom hem på fredag och  drog fram en present! Åh vad jag älskar min underbara man. Man blir ju så himla glad!

Ett fint paket av min fina man!

Och det innehöll:


Ett läppglans från Estee Lauder i perfekt rosa/beige färg!

Sen såg vi film,äntligen har vi kommit igång med filmtittandet ett tag(läs månader) efter att Vilja kommit orkade man inte,och vi såg "Har ni hört ryktet om Morgans?" Rolig. men bäst av allt var det att ligga i soffan och bara glo! Har många filmer att ta igen! Idag har vi hängt på stan med Ida. Var på Smaka och åt lunch och shoppade lite på stan. Blev en enkel vit sommarkofta till Vilja. Såklart till Vilja. vad trodde ni?
Ikväll blir det mer film,Sherlock Holmes!

Har kikat på bröllopet. Jag tyckte det var lite töntigt innan men nu sitter jag här och glor och har tillochmed snyftat lite. Hoppas ni har haft en bra helg!


Vilja och ante leker i gymmet på morgonen!


Barnkläder

Innan jag fick barn så shoppade jag ganska friskt till mig själv. Alltid någonting som slank ner när man
gick på stan.
Men nu när Vilja har kommit är det jättesvårt att shoppa till mig.
Allt till henne är ju så fint! Blommiga byxor,söta dräkter och coola mössor. Kanske måste säga
att det här börjar bli ett intresse. Jag ÄLSKAR barnkläder. Helst Molo,småfolk och Mini A Ture. Sååå fint!
Fast det är så dyrt så det köper jag inte. ÄN. jag tänker att snart när hon börjar komma upp i 74 och så småningom strlk 80 så kommer det kunna användas längre och då blir det inte lika dyrt som att köpa det nu och det knappt hinner användas.

Men varför är utbudet så dåligt i stan? Finns inte behovet av barnkläder,mer märken osv. Visst,det finns lite på Asko och Hafva men inte så det mycket. Jag vill ha en lite större butik fylld med fina barnkläder. Det är min dröm. Helst en egen. ;) det börjar kännas mer lockande än min lilla romantiska Cupcake bageri jag tänkt på länge.
hehe. Drömma kan man ju alltid.


Molo Flowefield 379:-


Mini A Ture Jumpsuit Lua Ballad blue 399:-


Småfolk Bodysuit Lake 229:-

Bilder från www.babyshop.se


Onsdag.

Först och främst tack för alla fina kommentarer i förra inlägget!:)

Vilja ligger och filurar i babygymmet. Hon har som vanligt rullat över på mage men kommer inte tillbaka. Dock verkar hon inte så brydd över det utan ligger o sparkar ,kollar och äter på handen. haha. men det håller nog inte många sekunder.

Vet inte riktigt vad vi ska syssla med idag. Kanske åka förbi mamma.
Vad gör ni alla andra som är föräldrarlediga om dagarna? All babysång och växthuset är väl över för sommaren? trist,för nu är Vilja lite större och mer vaken. Förr sov hon ju bara! Jag behöver massa tips.


16 dagar efter operationen.

Första gången vi tog av hennes tejp var lite drygt 1 vecka sen. Då hade hon alla stygn kvar och det var ett ganska långt rött ärr.
Idag bytte vi tejpen igen. visst var det fint innan men NU. herrgud. undrar hur det kommer se ut om 1 år när det redan är såhär fint?!




galna ögonen;)

Alltså det är redan såå himla fint! Åh vad vi är nöjda!!

Och den här bilden bjuder jag på bara för att den är så jäkla kul! hahaha!:



Bahaahah! Mitt söta barn!


En helt vanlig dag.

Idag har vi inte gjort mycket. Var först och handlade lite blommor till blommlådan. Sen åkte vi med mamma till mormor och fikade och umgicks. Sen kom vi hem och jag(läs mamma) planterade fina blommorna i den fina blommlådan.

 

Rosa nejlikor och penningblad.

-------------------------

Sen sysselsatte sig Vilja med att vara typ gnälligast i världen,men jag fick henne nyss att somna! hehe. Åh vad jag längtar tills helgen och att andreas är hemma med oss. Det är dom bästa dagarna! <3

Fatta magmusklerna man ska ha för att kunna ligga och sova såhär,hahahha!


Gröt

Och så var det ju det här med att prova äta mat...
Började med banangröt. Först fattade hon inte att öppna munnen men när hon väl gjorde det så.. ja,hon smakade på det. Kollade på mig med stooora ögon.fortsatte smaka,svalde.Det hon inte förstod var som hur hon skulle få ner maten.. Men det är väl svårt första gången;) Samma sak med nästa sked. Så hon åt ju iaf. Inga grimager och inge spotta ut. Så det gick väl ganska bra?
Förvänade mig inte direkt att hon skulle gapa efter mer. Hon verkar ju vara lite som jag, försiktig från början men sen när man lärt sig så går det bra..

Funderar på om jag ska våga mig på lite potatis och palsternacka i eftermiddag? hihi. Det här är ju kul! Jag gillar att hon börjar bli lite större. Hon är så mycket mer "med" nu. blicken och pratet. Ska bli så kul när man kan börja leka med henne!

Visst var det ju mysigt i början men ganska tungt! Det här passar mig bra!



Mamma kan inte pricka munnen och jag förstår inte riiiiktigt hur man sväljer!

Gottans för huden!

Nån gång ska jag visa er våra badrumsskåp. I mitt finns lite parfymer,smink och bodylotion.
I Andreas skåp oändliga mängder av lyxig ansiktsvård,ansiktsmasker av fina märken,krämer m.m . Lite kul att det är tvärtom. Gissa om jag gräver bland hans grejjer. Sen ska ni se hans sminkväska. Oj oj,där snackar vi kopiösa mängder. Jag älskar när han sminkar mig när jag ska ut. Det blir så proffsigt och fint.

Ibland förstår jag varför andra kvinnor är avis när man har en frisör och makeup-artist till man! mohahah!

Åter tillsaken. Jag gillar iallafall bodylotions. Men mest av allt goda,väldoftande duschcremer. Min nya favorit är faktiskt Palmolive. och billig är den. Ett riktigt kap.



Luktar underbart av Kiwi!

4 månader

Vilja blir 4 månader nästa vecka! 4 månader! Va? När passerade alla dom timmarna,dagarna och veckorna? Hon utvecklas och växer för fullt.

Hon:

-Har upptäckt sina fötter med besked,dom är jätteroliga att leka med.

-Rullar från rygg till mage. fast sen blir hon sur för hon kan inte rulla tillbaka

-Har börjat "prata" mer. kommer andra ljud än bara "aaa" och "oooo"

-Skrattar för fullt.

-Kan gripa med bägge händerna.


Min stora lilla tjej! Imorgon blir det att smaka banangröt på morgonen! Jag hoppas det blir en hit!


Lördag.

Lördagen spenderades hos mamma. Hon var barnvakt åt mina fina syskonbarn Kim och Adele.
Vilja sov mestadels av tiden men när hon var vaken var Adele(15 månader) alldeles uppspelt och glad och varje gång Vilja grep tag om hennes hand tjöt Adele av lycka. Verkade mycket spännande. Inte så konstigt när man har en livs levande docka framför sig;)

Ja,Adele är ca 11 månader äldre än Vilja och det känns helt osannorlikt att Vilja snart är sådär "stor". Vilken skillnad i vikt! Jag satt på golvet,kastade iväg saker och sa : Gå och hämta. och hon sprang så glatt och hämtade. hehehe.

Fina Adele.

Klappar svampen



Kim leker med sina små skateboards. Sötnos!



Fina syskonen. Mycket får Adele stå ut med en storebror som gillar att ta hennes leksaker.Och mycket får han stå ut med en lillasyster som tjuter av skratt av att slå honom i ansiktet!

Adele smakar vatten från sin fina vattenkanna!

----

Fin lördag. Skönt att sitta ute på mammas stoooora altan och bara mysa! Hoppas ni hade en trevlig helg!


Underbara lediga söndag.

Idag var Ante ledig med oss. Vi har varit inne i stan,fikat ute i det fina vädret och shoppat lite.
Blev en ursöt dräkt till Vilja och en vit body. Måste lägga ut lite bilder sen. Hon kommer vara ännu sötare än hon redan är i dom! Hoppas på fint väder snart så hon kan ha på sig alla fina somriga kläder.

Undra vad som hände med det där att shoppa till sig själv. Händer ju nästan aldrig. Men det är såå mycket roligare att shoppa til Vilja!

Sen kom mamma förbi med våra fina fina utemöbler. En soffa och fotölj i plastrotting..Bordet och en till fotölj rymdes inte så dom stoppade vi i förrådet. Ska bli såå skönt att kunna sitta därute i sommar!
Har varit och storhandlat på IcaMaxi. Skönt med full frys och skafferi.

Snart vaknar nog Vilja och ska äta sitt sista mål. Jag har huvudvärken från helvetet. Inte håller jag på att bli sjuk? Har inte varit sjuk på 1(!!!! det är nog rekord för mig!) år. Förutom min graviditetsmigrän.

En helt vanlig,men mysig dag!

Tacogratäng.

Eftersom att andreas ofta jobbar sent så är det jag som får sköta matlagningen.
Skulle inte påstå mig själv vara bra på att laga mat. Medelmåtta antar jag.
Finns dock en maträtt jag tycker jag gör extra bra. Dock är den inte nyttig men den passar bra kanske en söndag. Lätt och god.Tänkte dela med mig av receptet.


Koka potatis,lägg i en ungssäker form. (Brukar koka ganska mycket. det här går bra att frysa in också!)


Bryn köttfärs och lök. Krydda med salt och vitpeppar och lite tacokrydda.


Tillsätt nån grönsak du tycker om. Paprika,majs. kanske lite Jalapenos?


Tillsätt 2 Creme bonjour med taco smak och 1 Creme freshe och lite chilisås


Häll över potatisen. Skär på några tomatskivor.


Strö över massa god gratängost!Sätt in i ugnen och gratinera tills osten smält!

Och så : Voilá!

FÄRDIGT! mums!

Bortskämda Vilja!

 
Body med jättegulligt tryck. Ica maxi 79:-


Gulliga sommarkläder från Josefin


Vit blus i Linne och vita byxor med gullig ankstjärt.


Blommiga harmesbyxor i härligt luftigt linnematerial. Perfekt i sommar!(Lindex 49.50:-)


Jättegulliga dregglisar från www.oapip.se


Divese skallror och en bitring!


Ursöt knallorange lampa från IKEA.

Ja,det här har min bortskämda Vilja fått på en vecka! Herreguuuuud!!



......Och så till miiiig! En jättefin blommlåda till balkongen. I den ska jag sätta gula solrosor!


( 198:- Från www.gardsdromantik.se )

Ja jag tänkte skämma bort mig själv när det kommer till balkongen! Har beställt soffa och fotölj i mörk rotting med mysiga dynor. Den här blommlådan med gula solrosoor. En vit tavel list med en fin tavla och en vattenkanna i gammal stil(också från gårdsromantik) och en enorm,vit lykta från Wika möbler som kommer lysa mysigt när det blir mörkare. Åh vad jag längtar till balkonghäng! Myyyys!


Fullspäckad vecka!

Haha,men jag hinner ju nästan aldrig uppdatera! Jag är en upptagen mamma!;)

idag blev det mammafika på stan,alltid lika trevligt. Vilja var väl inte på sitt bästa humör men hon åt utan protester. Nu kan jag "tyda" henne igen. När hon var nyopererad och gnällig kände jag mig som världens sämsta mamma för att jag inte kunde tyda vad hon ville. Men idag har det varit som vanligt. Hungrig grin,trött grin,bajsgrin. Men massa skratt och joller. Speciellt när jag släppte händerna fria på henne! Åh hon är söt så jag dör!

Sen gick vi på stan iaf. Hon är så bortskämd. Blev ett par jättefina blommiga haremsbyxor i fint material och sockar. Ett par leggings till mig och en överraskning till fina Nina. Måste posta paketet till Oslo.

Imorgon ska vi åka med mamma till mormor och fika på förmiddagen. Sen ska vi ta en tripp till kyrkbyn för att besöka butiken hjortgården.(?) www.gardsromantik.se  Hoppas på något fint inköp.

Vilja är ju sjukt borstskämd. På en vecka har hon fått:
*Linne och trosa och solhatt
*Badcape
*2 skallror
*Orange moln-lampa
*Bitring och en till skallra
*Vita byxor med ankstjärt och en fin vit blus
*strumpor
*blommiga haremsbyxor.

Dom 2 sista köpte ju jag. Den här tjejen behöver ingenting mer;-)
Eller jo,när hon har storlek 74 måste jag handla maaassa kläder. Hon har ingenting nästan i 74! Hihi. KUL!

Idag har jag..


Lekt för fullt i babygymmet. Så himla kul! Men mamma måste passa mig så jag inte rullar runt,vilket jag tycker är skitkul men jag får ajj i läppen!!

Upptäckt att när man inte kan leka med händerna så duger ju faktiskt fötterna ganska bra. Men dom är knepigare att få tag på.. Men kämpar man så går det bra!

Sett på Simpson har jag också gjort. Jag älskar dom där gula gubbarna. Roliga är dom,jag skrattar och får jäääättestora ögon!

Fina fina Vilja

Idag bytte vi tejpen för första gången. Och guuuud vad fint det är! Visst syns ärret men det är ju bara 6 dagar sedan operationen! Läppen är så fin,ser precis ut som min!




Nu ska det tejpas i 3 månader,sen får vi se hur det ser ut! Men jag tror det kommer bli sååå fint!!!

Tidsbrist.

Ja,just det man har ju en blogg nu oxå. Det hinns inte med. fast än vi nästan inte gör någonting.
Idag tog vi en tripp till mamma iaf. Vilja såg nästan ut att njuta av att vara ute. haha. stackaren.
Direkt hon är ok ska jag ge henne ett låååångt bad,massage,lång härlig promenad med barnvagnen.. ska tillochmed dra ner sufletten åt henne! Hahahah. åh min stackars bebis.

Nästa projekt är att skruva ihop matstolen för det behövs. pronto. Hon försöker sätta sig upp när hon sitter i famnen så jag tror att hon skulle vara road att sitta i en stol. Min stora,lilla,tjej. Hon blir 4 månader nästa vecka. Är nyfiken på vad hon väger.
Jag kommer inte ens ihåg hur det kändes när hon vägde 3000 gr. Hon måste ju ha varit som en fjäder i famnen. Vart tar tiden vägen? Snart är hon väl 1 år och kan gå. herregud. måste gå och kramas med henne. vi har kommit fram till att vi inte ska ha några syskon så vi måste väl passa på nu medans hon är liten!

Förresten. Angeående framtiden så funderar jag,timme efter timme,varje dag vad jag ska bli när jag blir stor. Jag har alltid tänkt förskollärare men nu börjar jag ändra mig. Vad tror ni om omvårdnadsliknande med inriktning med missbrukare? Jag har ju alltid funderat lite på det oxå.


Bloggar.

Jag läser många bloggar. Antadligen FÖR många bloggar. Borde kanske läsa lite fler bloggar,haha. Men det finns så mycket därute. men jag hinner inte. Jag är så himla tråkig. Oftast blir det ju dom vanliga,Kissie,Katrin,bella. ja men ni vet. Vilket kanske känns lite sisådär.

Jag gillar gravid bloggar,mammabloggar och modebloggar. Salig blandning kanske ;) Här har ni några av mina favvossar:

http://www.elle.se/elsa-billgren.aspx


Elsa-den bästa och finaste bloggen. Hon bloggar om sin kärlek till 50 och 60-tals prylar och klänningar,
goda recept,fina bilder och inspiration.

http://fokis.se/

Foki- Hon har en rolig blogg med massa roliga inlägg
http://blogg.mama.nu/cecilias-blogg

Cecila Blankens -Mode och barn. bra kombo!

http://kenzas.se/

Kenza, en av dom största bloggarna men jag gillar det jättemycket.
Hon är rolig och verkar smart!

http://englasshowroom.com/

Engla- har faktiskt inte läst så länge men den är rolig. Nu är hon gravid med tvillingar! Extra kul!
http://egoinas.devote.se/

Egoina- härlig skånetjej. man skrattar ju som en tok av hennes blogg!!
http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna

Och sen,för att hålla reda på att måste ni ju läsa bloggkommentatorerna!

Att älska sitt barn,oavsett.

Stötte på en ganska intressant tråd på familjeliv.se som handlade om abort. Frågan var egentligen om man hade gjort abort om man visste att man skulle föda ett barn med ett mycket svårt funktionshinder men diskussionerna fortsatte utöver det och vissa ansåg att dom hade gjort abort för vilka skador som helst!
En person skrev att hon hade valt att göra abort om hon visste om att hennes barn skulle födas med Läpp käk och gomspalt.Att personen i fråga hade hellre valt att få ett friskt barn.
För det första tycker jag inte att man ska ta ett barn förgivet. Barn är ingenting man "får".
Sen känner jag som frustration att det finns så ytliga människor som hade kunnat göra en abort pga en kosmetisk sak. När jag ser på min underbara dotter ser jag en helt vanlig bebis. Som gråter,skrattar och ler. Som utvecklas och lär sig nya saker varje dag. Som jag vet kommer växa upp och bli en fin människa. När jag ser på henne och ser hennes glada ögon och vet att någon hade kunnat ta bort ett sånt fint barn så gråter jag.

Jag gråter för att jag blir så ledsen! Hur kan man bry sig om ens barn får ett ärr i ansiktet? Vart ska utseendefixeringen sluta? Att dom vid ultraljudet ser att barnet har utstående öron och göra abort,för den måste genomgå en operation och kanske få ett ärr?

Sånt gör mig mörkrädd. Men jag har ju endå världens finaste tjej.

vem gör mest?

Har ni,likt mig och Andreas,ständiga diskussioner om vem som gör mest i hemmet?
Nu kan ni se vem som gör mest. Eller om ni kanske gör lika mycket,fast olika saker.

http://www.chorewars.com/ kan ni göra användare och sen kryssa i om ni har diskat/dammsugit/plockat undan osv. Och så får ni poäng på vad ni gjort. Resultatet ska bli mycket spännande. Men dödligt jämt tror jag!


Ingen ork

Har inte haft ork att uppdatera när jag har haft världens skrikigaste Vilja.
Idag fick jag iaf prata med jourläkaren och fick höja dosen alvedon. stackars min tjej har haft skitont!
Kul att man har plågat sitt barn:-( ..
Man lär väl sig av sina misstag heter det väl.

Aja,tänk snart har 1 vecka gått och då är det bara en vecka kvar av skitmanchetterna och husarresten. haha. Nästa vecka tänkte jag ta en tripp till mamma iaf och hälsa på så hon slipper se dom här väggarna hela tiden. och jag. skulle bli galen av att typ ha en fotbojja. Tur att jag inte har nå planer på att gå den brottsliga vägen. hahahaha!


Jag har sovit på tok för lite inatt märker jag..

Imorgon är Ante ledig med oss,då blir det fika med emy och andrea hemma hos oss och sen kanske en prommis med vagnen!

Vad ska ni göra i helgen?:)

Ooh,tänkte lägga upp lite av mina bloggfavoriter sen!

Underbara skratt!

Man blir ju glad ända in i själen att höra sitt barn skratta såhär!! haha! Åh. vilken lycka!



tråkigt!

Insåg ganska omgående att jag antadligen kommer klättra på väggen efter 1 sekund.
Instängd i den här lägenheten ska vi vara i 2 veckor. Tur att man kanske kan få hem lite besök iaf. Vill nån komma förbi,hojjta till! Vi är ju som sagt hemma..

Vilja ligger och sover,helt utmattad. Nån klipper gräset här utanför och det luktar sommar! Tänk att det snart är sommar. fast jag tänker att det snart är höst. och vi slipper tejpa hennes läpp och får se lite resultat. det ska bli så kul!

Nej,nu lunch i magen. tack o hej.


Bilder från op dagen..

Tänkte bara slänga in lite bilder från operationsdagen..



Nyvaken och glad!



Nybadad.. Man måste ju passa på när man sen inte får bada på 2 långa veckor!

Sover i väntan på att få åka in på operation


Nyvaken och ganska glad!:)


Växlande humör!

Först och främst,TACK för alla fina kommentarer! Vad glad jag blir!

Har en lite gnällig och trött tjej hemma. Men sova vill hon inte. Leka är på tok för kul.;)
 Dock måste hon ha all upppmärksamhet annars kommer tårarna fort. Men jag antar att det är okey när man precis har opererats!
Hon har stora blodklumpar i näsan. Har försökt droppa med koksaltlösning men det går inte bort..
Nu ligger hon och kämpar på för att slå på girafferna i babysittern,men med lite vilja och kämparglöd går det bra!

Hur gnällig hon än må vara så blir man ju så lycklig när man får ett svullet litet leénde!


Lite suddig bild,men har man kul i babysittern kan man ju inte sitta still för att morsan ska fota!!


hehe...
Ser ni näsan? Jag måste säga att jag är hemskt nöjd med resultatet!


RSS 2.0