Dag 1

Idag är jag på dag nr 1 av mitt bantande inför operationen. Äter Allevo´s shaker,smoothies och soppor för att gå ner i vikt. Äter 800 kalorier om dagen.

Kan väl inte säga att jag är sådär jättemätt. Jag är skithungrig! Men kroppen vänjer väl sig. Dom säger att dom första dagarna ska vara jobbigast.

Tycker att alla shaker och smoothies smakar ve och fasa. Spelar ingen roll vilket märke eller smak det är. haha-. Men jag överlever!;)

Jag vet ju vad jag har gett mig in på så. 29 dagar kvar av detta!:-) Det kommer nog gå bra. Jag är peppad iaf.

Motion idag:
60 minuters promenad.

21 feb.

Den 21 feb är början på mitt nya liv.

Jag är glad över mitt beslut. Det här kommer nog bli bra!

Nattbloggning.

Klockan är två ocn nu har Vilja somnat efter 3 lååånga timmar av gråt,skrik och bajskalas. (mycket bajsprat nu men ja).. Hon har så dålig mage att jag tvivlar på att det här är bara tänder nu. Tror att hon hade magknip nyss innan hon somnade för varje gång magen brummade till så grät hon extra mycket. Och hon spydde ju igår. Dock har hon en jäkla hosta så det kan ju bero på det. Nu håller hon på att bli sjuk på det här också. Stackaren..

Tycker lite synd om mig själv för jag får inte sova heller. Får se hur man orkar imorgon. Och på torsdag ska jag till sthlm men det känns inte som att jag kan lämna min bebis hos mamma om hon är sjuk! :(

Bättre söndag.

Idag har Vilja ätit
(tydligen! Jag har sovit efter en ganska dålig natt. Det var länge sen,man är lixsom inte van att springa upp tusen gånger. haha. Hon började natten med att spy ner hela sängen. Hon har fått sån hosta igen hon håller säkert på att bli sjuk på det här också.)
yoghurt 2 gånger idag. till frukost och mellis. Ska testa ge pyttelite lunch sen när hon vaknar.

Hennes nr 2 har blivit bättre också!

Idag kommer mami hit och ska äta middag med oss. Det blir nog en bättre söndag idag.

Lösenordsskydd

Funderar på att stoppa lösenord på min blogg. Egentligen gillar jag att få kommentarer men ibland blir det lite för många dåliga.
Samtidigt så vill jag att alla som vill ska kunna läsa min blogg. Svårt,jag vet inte.

Tråkig lördag.

Idag har vi sysslat med så roliga saker som städning,rensning och rengjort vattenlåset (heter det så?) i handfatet på toaletten.Vi är inte ens klar med städningen än. (Varning för bajsprat!!) Vi har haft fullt upp med Vilja som har gjort numbero två en 10-15 ggr idag. Har haft bajs i hela lägenheten så nu måste vi städa klart.

Tänk att man längtade efter när hon skulle börja få tänder. Nu önskar jag nästan att dom aldrig skulle börjat komma;) haha. nej men hon måste ju få tänder nån gång..

Nu städa,sen slänga mig på soffan ett tag och sen ska jag faktiskt försöka sova inatt. Ska bli skönt.


1-års present?

Funderar lite på den här spisen. Den var till ett mycket bra pris.Och så är den i trä,älskar trä!
 Vilja älskar att leka med alla spisar på öppna förskolan,hon fattar väl inte riktigt vad hon gör men hon växer ju och utvecklas så mycket så den kanske skulle uppskattas på ett tag?
Måste isåfall köpa en korg med sånna plastgrönsaker och frukter som finns på ÖF.


Fin kommentar!

Kolla vilken fin kommentar jag fick av en 12-åring! Åh,den värmde i hjärtat verkligen!
Tänk vad vi ska vara glada att vi bor i Sverige och får vården vi behöver och jag hoppas att Vilja kommer vara lika nöjd som den här lilla tjejen eller killen!
Tack fina rara du!



Jag sökte ''födda med öppen läpp'' på google, eftersom att jag är det, och så kom jag in i den här bloggen!
jag är född med öppen läpp, EXAKT som din Vilja, fast på vänster sida. jag är 12 år, och jag är grät jättemycket för jag tyckte att jag var så himla ful, alla mina kompisar var så fina, och så växter det upp en typ av en hajtand typ. jag grät tills jag var 10, sen operera dom mig igen, och tog ett ben från min höft och stoppa in den i tandköttet, sen så växte det 2 fina tänder där, på samma ställe.. sen så operera dom igen och gjorde ärret finare, eftersom att min läpp var ganska långt uppe, och nu är det också fint. jag har haft tandställning också, och så har jag 1 operation kvar, näsan. jag har svårt att andas med ett näshål eftersom att det ena är lite inått. men jag är ju bara 12 så det tar sin tid tills det. förresten så har Vilja blivit jättefin! jag ångrar att jag tyckte att jag var ful för allt fixa ju sig!:) fin blogg!

Saker jag inte visste innnan jag blev förälder.

Innan man ska bli mamma eller pappa så tänker man mycket på hur livet ska bli som förälder.
Man vet om att man kanske inte kommer få sova så mycket från början. Att förlossningen kanske kommer vara jobbig. Att man kan få lite babyblues under första dagarna. Att barnet växer fort och att tiden går fort fort fort.

Men jag har tänkt på det idag när Vilja har matvägrat,alltså hur mycket man inte vet om innan man får barn.

 

Jag visste tex inte att:

-Barn (bla Vilja) ibland(läs ofta) vill bli burna. I många timmar,hela tiden. Dygnet runt.
-Att man är så trött så man nästan svimmar.
-Att man räknar minuterna man får sova.
-Att det är skitjobbigt när barnet får tänder. Att dom kan matvägra,gnälla,ha jättejätteont och få grymt dåligt i magen.

Kan ni inte fylla i med fler saker som ni inte visste om innan ni fick barn?:-)

Update- När ni har skrivit så fina saker om barnen så var jag mer inställd på sånt som inte kanske var så självklara. (alltså hur mycket man skulle älska barnen och så) för enligt mig så låter det ju som att allt var(är) pest och pina. Men såklart är det inte så. Jag har bara såhär i efterhand kollat tillbaka och tänkt att "oj,så trodde jag inte att det skulle vara" .nu ska jag sluta svammla och sova istället!


Tänder.

Jäkla framtänder. Tycker så synd om Vilja. Hon vill inte äta utan skakar bara på huvudet och säger "NEJ" när jag försöker. Nu sover hon efter lite alvedon iaf.
Hoppas dom kommer snart. Nu ska jag åka och köpa välling!


Update:

Hon åt 200 ml innan hon somnade iaf. Känns bra att hon fick i sig nåt iallafall.

Nu ser jag den andra framtanden också,så snart har hon 2 små framtänder.
Hoppas det lugnar ner sig sen och inte kommer så många på samma gång.


Hon gick!

Idag släppte Vilja när hon gick efter skafferiet i köket. Dock bara några steg och inte medvetet men endå!;)

Nytt.

För första gången har jag behövt köpa nya kläder till Vilja för att dom har andra har blivit för små! Mycket jeansleggings i 80 är för litet så idag tog vi en runda på stan.

Jag är så trött på alla gulligull kläder som finns till tjejer på stan. Jag tycker det mesta är för mesigt och jag spyr på Hello Kitty. Har börjat älska me&i´s kläder som är så tuffa! Och i tuffa tryck och färger..:)

Hon fick:



Lila muminkläder. Var kanske lite gulligull men jag tyckte trycket var häftigt! Plus att byxorna är mjuka och sköna och funkar perfekt att klättra och busa med.


Ja,det var gode svårt att hitta ett par mjuka jeans med foder utan nå rosa så hon fick ett par med rosa muddar.

Plus att par mjuka jeans från H&M med tryckknapp nere vid fötterna.. Jättefina!



Den röda tröjan köpte jag på Me&I´s facebooksida. Så fin! Och begagnat är bra...:)

Mitt i allt "Jag-vill-inte-köpa-rosa" så hittade jag den här Me&I klänningen också,begagnad,så den får flytta hem till Vilja´s gardrob också!;)



Nu har hon så det räcker och blir över kom jag på! hehe.


Svar till Sandra

har du ens provat äta bättre (dvs hitta nån diet som passar dig) & träna regelbundet tre gånger i veckan under en längre tid? känns som magsäcksoperationer gått & blivit en trend bland dom som inte orkar banta. du kommer aldrig kunna njuta av mat igen utan kommer bli proppmätt på två köttbullar & en halv potatis. är det inte bättre att ta sig i kragen & lägga om sin livsstil istället för att göra en riskfylld op? speciellt med tanke på att du har barn. vill du inte kunna äta glass med din dotter på sommaren, eller tårta när hon fyller år? i lagoma mängder är socker inte farligt, men efter en sån op är det tack & hej till fikastunderna. obs! jag menar inget illa med det här inlägget, är säker på att du tänkt dig noga för, men tänk igen om det är värt riskerna man tar. du måste ju dessutom kunna gå ner i vikt ett antal kilo på egen hand för att visa att du är seriös, & då är det väl lika bra att fortsätta med dom vanorna ist för att sluta banta för att göra en op.
IP: 213.64.

Hej Sandra!

Jag tror inte magsäcksoperationer har blivit en trend bland dom som inte "orkar" banta utan det har blivit en bra möjlighet för dom som har så pass mycket övervikt att det är fara för livet.
Till dom som äter bra,rör på sig men helt enkelt har över 40 kilo´s övervikt.  Jag vill gå ner 55 kilo och det kommer mer eller mindre vara en fysisk omöjlighet att göra detta utan en op. Hade du varit mera påläst hade du vetat att endast 3 % av alla människor med extrem fetma lyckas gå ner och behålla vikten.
Hade du varit mera påläst kring operationen så hade du vetat att man kan visst njuta av mat igen! Bara i mindre mängder. Hade du varit mera påläst hade du vetat om att man kan visst njuta av en glass med sitt barn på sommaren,eller en bit tårta på dess födelsedag,enda skillnaden är kanske att jag bara kan äta en lite mindre bit tårta än dom andra. Att jag inte kan ta 2 bitar som jag tagit förut.

Och för mig känns det inte som en större förlust att jag inte kan äta hur mycket godis som helst. Det kommer kännas som en befrielse!

Och ja,man måste gå ner några kilo´n innan sin op för att krympa levern men 5-10 kilo av 55 kilo är inte mycket och det märks verkligen att det är folk som inte vet hur det är att vara överviktig som skriver så. :)

Tack för dina åsikter iaf!

Sen vill jag tillägga en sak som jag kom att tänka på..
Den här operationen är ingen mirakelmetod.visst man får en rejäl knuff och går ner i vikt men man måste ju kämpa också! Man måste träna stenhårt för att nå normalvikt. Tillslut stannar man av.. Det är det jag längtar efter.. att kunna träna! att orka träna! ska bli sååå kul!

Väggdekor!

Har efter mycket velande bestämt mig för att ha en väggdekor i Vilja´s rum. Känns lättast,då kan man måla allt vitt och slänga upp den. Så får hon själv bestämma färg sen när hon blir äldre och får favoritfärg och så. :)

Det ska bli den här:


sthlm och feber.

På torsdag åker jag till Sthlm! Spännande. Ska träffa läkare och gå på min bedömning.
Hoppas också att jag får en op tid på en gång. Nu jäklar. Nu är det igång!:)
Jag är så glad över mitt beslut men nu börjar jag bli nervös.

Nåväl. Jag updaterar väl mer efter besöket.

Ikväll fick Vilja feber. Helt plötsligt. Kanske är fler tänder som spökar? :)

11 månader

Idag blir Vilja 11 månader!

Hon...

Väger 10600 gr och är 78 cm lång.(Gud så hon växer! 1 kilo + och 9 cm längre sen förra kollen!!)

H
asar sig fram på rumpan,ibland kryper hon på knäna.

Har storlek 86 på kläderna mest. 80 börjar vara litet!


G
år efter allt! Möbler,väggar,människor men släpper inte taget än så länge....


P
ratar inte så mycket men säger: "Mamma,titta,där,ej ååå(hejdå)

B
usar som vanligt lika mycket


S
junger jättemycket. Inga melodier såklart men det låter så gulligt!


tand nr 2

Idag har tand nr 2 spruckit upp för Vilja. Hon sov hos mormor och morfar inatt medans jag sov upp på vindan och hon grät i lite mer än 1 timme på natten.
Stackarn´.. Nu förstår jag varför.

Den här tanden var dock inte lika jobbig som den första!:)

Bebis!

Jag är värsta bebissjuk. Har ingen aning om varför. Eller det kanske är för att allt har börjat bli så lätt med Vilja.

Men jag försöker tänka extra mycket på hur jobbigt det är i slutet när man är gravid,svullna fötter. Hur ont en förlossning gör och hur ont man har efteråt. Babyblues,amning som krånglar,mys i soffan,sova,mata,gosa,ha en bebis som sover på bröstet,höra bebisen ligga och knorra.......Nej för fan! Inga fler barn tack!;)

(Nu ska jag sluta med alla hormoner,jag orkar inte med. Ska stoppa in en kopparspiral. Känns ju lite som att leka rysk roulette;)..Vilja är spiralbarn för er som inte vet!)


updatering.

Jag har drabbats av bloggtorka. Rejäl bloggtorka. Får se hur länge det håller i sig. sladden till kameran har gått sönder så jag kan inte ladda upp bilder så det känns jättetråkigt att blogga. Men när jag har en ny sladd kanske jag får mer inspiritation?:)

Våra dagar går så fort,dom bara rusar fram. Jag och Vilja har den bästa tiden någonsin. (Nu ja,när jag snart ska stoppa henne i kö till förskola! Vill inte!)

Vi har varit på massa öppna förskola,lekt med mammagruppen och gått på stan,varit hemma och myst och bara haft det bra. Hon har verkligen blivit stor och är så snäll. Busig är hon men det kan jag ta.

Hon äter bra,leker bra,SOVER BRA!! Sover ännu hela nätterna. Jag är så lycklig! Allt är frid och fröjd.

På måndag blir hon 11 månader och jag planerar för fullt för 1-års kalas. helt galet!


Vilja håller i sin fina nyårsklänning


I fin rosetten som hon aldrig vill ha på skallen;) tjuriga unge!hahah!

Tack för mig. Jag updaterar väl nån gång;)

RSS 2.0