God och enkel pasta!

Just det! Idag gjorde jag min skinkpasta sås till middag.Det är enkelt och går på typ 10 minuter att slänga ihop.

Hacka grönsaker ni gillar(jag gillar paprika,lök,massa vitlök,färska champinjoner och helst broccoli men det hatar Ante.) och hacka skinka.



Stek i en panna och tillsätt pastasås med ostsmak. Och släng i lite riven ost. Låt puttra. Koka pasta.


Mums!

100831

Idag har jag och Vilja hängt hos mamma. Vilja har käkat lunch,badat i mamma´s roliga djupa diskho i tvättstugan och vilat.
Härligt att bli lite borskämda av fina mormor!

Vi tog en sväng till barnens hus och jag blev riktigt borskämd och köpte en Babybjörn bärsele jag velat ha länge:

Jag är så himla nöjd.Precis vad jag ville ha!

Min lilla tjej börjar verkligen bli sig själv igen,antar att fasen är över nu! Härligt! Hon har förresten överraskat mig i natt. Hon sov från 19.00-08.00!! Jag höll på att svimma när jag kollade vad klockan var.
Hoppas att det håller i sig,men jag hoppas inte för mycket;). Vi satt på morgonen och lyssnade på barnvisor på spotify! Jag ser verkligen fram emot babysången i veckan! Hon är oftast glad,skrattar,leker(helst inte ensam fortfarande men jag överlever.) Kvällen gick ovanligt fort och nu är det snart godnatt! Mammafika på stan imorgon!

 Arg söt tjej:

Arg som ett bi! hahaha!

Glad söt tjej:



Klart,när pappa äntligen kommit hem efter hela dagen så blir man såå himla glad och busig!:)


tjejkläder!

På familjeliv diskuteras det ofta om hur folk klär sina barn.
Jag vet inte,jag köper det jag tycker är fint. Visst blir det mer tjejigt men jag skämms inte för 5 öre.
Här är en del av Vilja´s garderob.

Kanske inte syns jättebra men det är mycket rosa,lila,gulliga tryck m.m .. Tyvärr så har väl kejorna mer uppdelat pojk/flick kläder men jag handlar på "pojk" sidan också om jag ser ngt fint.. jag kommer nog inte ändra på mig;)


Min lilla fotomodell!

Idag var det äntligen dags för fotograferingen som jag vann! Vilja brukar inte vara så förtjust att bli fotad men hon var så duktig! Glad som en solstråle. Och hon satt alldeles själv hela fotograferingen. Bara några tippningar!;)

Hon hade en blå bakgrund på några av bilderna och så var hon naken med en svart tyllkjol och ett svart diadem med blommor. Hur fint som helst! Och på några poträtt bilder hade hon ett hårband med rosa fjädrar,hon såg ut som en liten ängel! Hur ska man kunna välja bland alla underbara bilder?
Svårt det här!

Vi gick en sväng på stan. Köpte lite "nödvändiga" saker som några nya nappar till henne samt största nappen till flaskan,nu när stortjejen bara äter välling på kvällen!
Sen inhandlade jag en vinteroverall samt halsskydd..

Idag var Vilja klädd i sin fina Mini Rodini body..Den är i storlek 80/86 men inte så himla stor endå!



Igår såg vi på film förresten:

Skitrolig!
Och till det:

Chokladbollar och massa doftljus!
Den ultimata myskvällen:D




Spotify har allt!

Nej men nästan iaf! Ni med barn,vet ni att Barnkammarboken finns där?
Hur kul som helst. Vi (läs jag) sjunger med i massa sånger och skrattar och har kul!
Favoriten här är: "Var bor du lilla råtta","I ett hus i skogens slut" och "Imse vimse spindel".


"Är folk så rädda för att föda?"

Hittade en trådstart på Familjeliv.. där skriver trådstartaren bla:
"Jag kanske är konstig men jag har liksom aldrig varit rädd för att föda. Det är något naturligt och kroppen klarar det.Man dör liksom inte av smärta.

Så jag har lite svårt att förstå hur det kommer sig att var och varannan kvinna föder med kejsarsnitt. För mig är det liksom en nödlösning.
Är kvinnorna numer så bräckliga att dom inte klarar att föda vaginalt eller vad?
Sen hör man samma mammor säga att dom även ska föda nästa barn med kejsarsnitt. Jag är mer rädd för att föda med kejsarsnitt än vaginalt, jag vill definitivt inte att man skär hål i mig om det inte är absolut nödvändigt.
jag förstår inte denna rädsla för att föda barn. Kvinnor har gjort det i tusentals år."


Jag vet inte ens vart jag ska börja. Alla upplever smärta olika,ingen kan förstå hur en annan människa upplever smärta..


Trådstartaren skriver bla:"Jag hade värkar i 3 dagar innan jag födde, 45 min krystning. Och nej det va ingen jobbig upplevelse. Jag hade aldrig nån smärta att tala om för jag visste hur jag skulle hantera den. 11 timmar på förlossningen och bara 3 med smärtlindring.

vaddå,så vi andra som upplever en smärtsam förlossning har gjort det enbart för att vi inte kan "hantera" smärtan? Jag förstår inte varför man tror att man vet allt som smärta och förlossningar för att man själv har haft en bra förlossning? Blir fruktansvärt irriterad att folk ska lägga sig i andras beslut och sen klanka ner på det.
Tycker alla bara kan sköta sitt!
Vilka konstiga åsikter folk har! familjeliv,familjeliv! Alltid lika intressant!

Är det någon som håller med,ska man förbjuda kejsarsnitt pga förlossningsrädsla?
Jag känner mig jättekluven inför att skaffa ett ev.syskon. Jag var ju beredd på att det skulle vara en hemsk smärta men jag kunde aldrig förstå hur smärtsamt det skulle vara.. Och jag skulle nog aldrig göra det igen. Och snitt känns ju också hemskt,skära upp magen.. jag vet inte.

Man får ju nåt fint av det. fan oxå att det gör så ont!

Aja,tur att syskon är något år borta!;-)





Min stora tjej!

Förresten,nu känns det som att min tjej är jättestor för nu äter hon inte ersättning mer!..Lite sorgligt,fast endå kul att det går bra med maten!


Söndagsmorgonmys!

Morgonen spenderades lekandes i sängen. Vilja vaknade upp med det största leéndet ni kan tänka er(fast hon skrattar aldrig när man fotar henne,hon är svårflörtad!) och  hon låg faktiskt på mage ovanligt länge!

Igår spenderade vi hela kvällen(nåväl,fram tills kl 22.00 men det är kväll för oss) med att se på film!
Jag och Andreas har ju någonting för lite töntiga filmer så vi såg en film under kategorin "Vampyräventyr".. Den hette "Cirque du Freak: The vampire´s Assistent" .

Ja,den var väl helt ok,fast det borde bli en fortsättning,så den väntar jag på!



Ta nappen..

Nästan rätt i mun;)



haha,sötnos!
--

Först hade vi tänkt bege oss in till stan idag,men söndagar är ju perfekta dagar att städa och tvätta så det lutar åt det!
Ante är ju ledig med oss imorgon också så då kan vi hitta på massa kul heeela dagen!


Äntligen helg!

Nu har äntligen Ante tagit helg. Vilja sover gott sedan ett tag tillbaka och nu ska jag slänga mig i soffan med ante och kika film!
Meddelar senare om det var någon bra film! Vet inte ens vad han har hyrt!;)

Imorgon blir det att städa och tvätta här hemma och förhoppningsvis en sväng på stan hela familjen. På måndag har vi ÄNTLIGEN studiofotograferingen med Vilja som jag vann tidigare! Ska bli såå kul!

Hoppas ni alla har en fin helg!

Kärlek.

Ibland slår det mig att jag är mamma! Det låter så konstigt. Jag är mamma och Ante är pappa.
Visst är det tufft ibland. Speciellt när hon är i sånna här perioder och äter hela tiden på nätterna,rullar runt,bökar och gråter.
Grinar som en galning när man klär på/av henne.Bara vrider sig på skötbordet. Blir tokigt arg och bara gallskriker av ilska när jag inte lyckas roa henne nog mycket.

Men sen när hon fyrar av ett sånt där underbart leénde så hjärtat smälter. Då undrar jag vad jag har gjort innan hon kom. Och så vill jag genast ha ett syskon till henne;)

Den lilla människan är det finaste,mest underbaraste vi någonsin gjort. Jag älskar att vara mamma!
Ibland känns mitt liv tokigt underbart.


...

Och om ni trodde att Vilja inte fått några nya kläder under tiden så trodde ni fel!


Söta skor från Lindex 99:-


Lila lite tjockare byxor från Kappahl


Pyamas från H&M


Pyamas från Lindex


Leggings i 6 månaders present från Monica och Nicklas!:)


Den efterlängtade svampbodyn från Lindex(I storlek 80 dock så nu får hon växa,hihi)

Fin scarf från H&M

Ursnygga Leggings från Lindex! Jag nästan dog när jag såg dom. Har matchat dom med en ny svart body som jag inte orkade fota..

Jättefin lila Lurvoverall med söta små öron. Finare än på bilden!



Lila glittrig höstmössa.

--

Alltså jag ÄLSKAR barnkläder. Jag älskar att shoppa till henne. Det här börjar bli ett sånt stort intresse att jag helt på seriöst vill öppna en butik med barnkläder. jag vill,vill,vill!

Hon var ursnygg idag! Lite slitna Jeansleggings,vit basic body med puffärm,Lila mössan ovanför,snygg munkjacka,Vit dunväst,scarf och vita uggs. Chic!

 

Förresten,så här ligger min lilla Tiger och sover just nu. Både pyamasen och tiger är ett passande ord nu. Har aldrig hört en bebis morra så mycket(glatt dock!)


Bloggpaus och 6 månader.

Ja,jag har haft en liten bloggpaus. Som ni säkert märkt.
Har inte haft lust eller ork att blogga. Min lilla dam är mycket bestämd och ger mig lite sömn nu.Men jag antar att hon växer så det knakar för hon äter 2 ggr per natt.

Oftast äter hon en portion gröt(om jag hinner) och sen äter hon 200 ml välling. Hon vaknar oftast 00.00 och runt 04.00 och sen ska hon upp vid 06.00. Och mellan dom gångerna rullar hon runt och bökar och börjar gråta för att hon hamnar på mage.
=Trött mamma.

Har haft migrän några gånger dom sista veckorna,men antar att en av anledningarna till att jag får det är för att jag sover för lite.

Men! Hon har ju blivit hela 6 månader gammal! Min lilla bebis.

-Hon väger 7830 gr
-Är 68 cm lång
-Har börjat äta mycket bättre! Gröt på morgonen,lunch äter hon nästan en hel portion mat(och det blir mer och mer för varje dag!)Mellanmål brukar bli frukt/yoghurt med bär/gröt/välling och sen äter hon gröt eller välling till kvällsmål. Blandar ut vällingen med lite ersättning än för hon är lite svårflörtad men snart äter hon inge mer ersättning!
-Älskar sina leksaker,helst sin skallra som är en uggla. Hon slår med den,slänger den efter hela rummet och äter på den.
-Älskar att bada och gillar att sticka huvudet under vattenstrålen. Hon ser ut att gilla känslan att bli lite rädd men endå är det sååå spännande!
-Är som gladast när hon får sitta i bärselen på stan och se allt framför sig. Hon charmar allt och alla med sina glädjetjut och skratt när vi går omkring;)
-Vill inte leka ensam utan man måste leka med henne heeeela tiden.
-Storlek 4 på blöjor
-Storlek 74 på kläder.
-Flyttar sin leksak från ena handen till andra.
-Älskar när man sjunger barnvisor för henne och skiner upp som en sol
-Försöker ställa sig på knä men det är vingligt.
-Säger "Meme" när hon är riktigt sur och upprörd. Vill att det ska vara mamma men jag vet inte! hahahah!

Ja,det var väl det mesta! Det går riktigt fort nu. Så spännande att följa min pärlas framsteg.


FAIL!

Jag vet inte hur många leksaker jag har köpt till Vilja. Finns skallror gånger tusen,tygböcker,gosedjur m.m.m.m
Det är (oftast) inte dom som får henne att tjuta av skratt,få ögonen att tindra busigt.. Nej,det är..tadaaa:
PAPPER! servetter,hushållspapper och speciellt prasselpapper som man får inslaget runt kläder i vissa butiker.

Oj oj oj. tror jag har roat henne halva dagen men prasselpapper.

Inga leksaker här inte..tack för den!;)

Kräftskiva

Idag(eh,ja nu är det ju igår) begav vi oss till Martin för kräftskiva. Hans fina föräldrar hade bjudit in oss alla!
Det var Maggan och Kurt,Martin,Carl,Calle,Sussi och jag,Ante o Vilja. Det bjöds på tandorimarinerad kycklingspett med grönsallad och gräddfil! Underbart. Sen kom kräftorna fram. TUR att man inte var vrålhungrig då för jisses vilket pillande.
Jag tillhör då dom få människorna som aldrig äit kräftor men det var gott. Men pilligt. Massa rostbröd och goa ostar bjöds det också på!
Till efterrätt fick vi hemmagjort citronglass och en sås gjort på sockerlag med skivade jordgubbar och passionsfrukot. Måste jag säga att det smakade ljuvligt?

Vilja var såklart värsta solstrålen( Den här fasen är inte så hemsk,peppar peppar, det var bara dom första dagarna),käkade lite papper som hon gillar just nu,skrattade och lekte. Sen däckade våran trötta tjej strax efter 7.

Dom drack vin(inte jag dock,tycker vin är det äckligaste som finns!) och så satt vi ute hela kvällen och bara pratade.

Jag önskar att Ante alltid hade semester,alla våra vänner alltid var hemma här i Luleå och att alla kvällar var lika perfekta.

Mitt liv är fruktansvärt bra just nu. Jag är så lycklig.

Såhär ser det ut när Vilja varit framme;)


fredagsfest!

Vilken kväll det var igår! Tack alla som kom,var grymt kul! Vi åt sallad som Carl tagit med sig. Drack,pratade och skrattade hela kvällen. Passoan var hur god som helst men varför lär jag mig aldrig att man blir för full i magen av att dricka det där. Man får nästan som matkoma fast av för mycket passoa och Juice;)

Vi blev kvar här hela kvällen. Vi pratade om att gå ut men vi hade så trevligt så helt plöstligt var kl 03.00 och ingen idé att gå ut!

Har dock saknat mitt lilla tjej fruktansvärt mycket och nu är mamma påväg hem med henne så jag ska få pussa och krama henne snart!!


Sthlm och Kiruna!



Semster har vi ju också varit på!Först begav vi oss till Stockholm. Flygresan gick jättebra för Vilja. Hon tyckte mest att det var spännande!
Vi hängde med alla kära vänner,var ut och åt middag shoppade en massa och bara njöt! Så himla fint var det!


Franz och Elin. Vi åt lunch på Vegetariska resturangen Chutney,dom är så himla bra mat! och sen tog vi en promenad på söder och kollade i butiker.

Elin och Vilja!



Vi åt thaimiddag i Hornstull.



Bodde på jättefint hotell! Det var högt till tak!

Njöt av god hotellfrukost!

Vilja åkte runt från famn till famn. Här hos calle!



Jag älskar stockholm och alla gamla byggnader. Trappan är jättehög.



Men vi var för lata för trapporna och tog tunneln istället.



Fina irina.

Det var verkligen fint i stockholm. Jag saknar staden så mycket. Och alla er där. PUSS och tack! Vi ses igen. Jag och ante kanske kommer till hösten!:)

Sen begav vi oss till Giron! Såklart,vad är en sommar utan Kiruna?



Ante klippte Saras lugg. Saras mamma kom förbi också och vi satt alla och babblade!



Vi fikade på Safari. Dom är underbara mackor!

Sen shoppade vi lite på Lenas presentbod. Underbar butik med massa fina prylar i härlig Shabby chick stil! Vi köpte en jättefin tavla med muffins på. Den pryder verkligen sin plats i stringhyllan.

Sen bar det av till Vittangi!



Vilja fick äntligen träffa Anita och malin. Hon fick ett jättefint barnförkläde som jag inte lyckas ladda upp! Men det var vitt och så stod det baka baka liten kaka. tack!


Ja,det var allt för den gången! Får se när vi åker upp igen!


imorgon..

Kommer mamma och lånar Vilja över natten! (nästan) Hela gänget är äntligen samlat så det blir fest hemma hos oss! Vi bojkottar Luleåbajskalaset och har kul hemma istället! Ska bli sjukt kul!

Nu ska jag väl ta mig ur morgonrocken(huuu vad jag är trött,Vilja vaknade strax innan 06.00.. blä. man är inte skapt att gå upp så tidigt!) och göra mig iordning. Blir väl kanske en sväng in till stan,som vanligt! haha!

Drömmen om ett fik

Jag har en dröm. Och det är att öppna ett fik.

Jag vill ha ett mysigt fik som inte känns stelt,utan nästan som att fika hemma. Med hembakt fika.
Kanel och vanilj bullar,kladdkaka,bärpaj,rulltårta,chokladbollar,maränger och lite småkakor.
Inte för mycket olika sorter,utan lagomt.

Jag vill inte ha hårda stolar utan mjuka fåtöljer och soffor.Med massa kuddar som man kan krypa upp i.
Jag vill ha mysiga lampor och ljus på borden. Blommiga tapeter och spetsgardiner.

Jag vill ha kaffe på termos och Thé i jättestora koppar. På helgen vill jag servera en frukostbuffé. Olika bröd,pålägg,grönsaker,ägg och kaviar,fil yoghurt,bär och flingor. Pannkakor med sylt och glass.

Sånt här vill jag ha i mitt fik:






tapet





Vad tror ni? Hade det varit ett fint fik? Det tror jag! Jag är såå sugen. Men skulle jag klara det själv? Baka allt och driva ett fik?!


barntavla.

Barntavlor är alldeles,alldeles underbart! Den här ska beställas till Vilja´s rum! 

Love it!



 


Vilja.

Hon blir snart 6 månader! 6 månader! Ett halvår. Om ett halvår till blir hon 1 år. Tiden har gått så fort. Nästan för fort. Vill inte att min mammaledighet ska ta slut! Jag vill vara hemma och njuta av våran älskade Nussi!



Här sitter hon med stöd men kan även sitta själv nu! Det är vingligt men det går! Tänk för 2 veckor sedan gick det inte alls!;)



Misstänker att en viss tjej börjat gilla papper!

Hon är så söt när hon sover!

Men ännu sötare när hon är vaken och äter banan!



Mums!





Hela familjen!

Hon kommer fram.. Även om hon måste kämpa som bara den och blir arg som ett bi. nån cm hit och dit! Min stora tjej!!!




Shoppat..

Ja,hon har ju fått några nya plagg i garderoben. Till hösten och vintern..



Dunväst från Lindex.Kommer bli superfin till hösten!


Pyamaser från Lindex. 74/80 så dom var lite stora. Men blir fint till vintern!



Jeansleggings från Lindex



Munkjacka från Doffi

Rosa tröja med fin rosett från Zara.



Mysig tjocktröja från Zara

Gråa manschesterbyxor också från Zara.(haha,ni får vrida huvudet,orkade inte fixa med bilderna;)..)

Fin body från Mini rodini.(Snart släppts höskollektionen på busochrackartyg ! Längtar redan!)

Gullig bamsebody!



Hjärtbody från Lindex.



Jättefin body från Coop som Vilja fått av mamma! Lite småfolk inspirerad:)



Också från coop! Urgullig!

---

Jag glömde fota några stycken;) haha.Bla en ursöt Jeansskjorta. Hon hade den till en jumpsuit och såg ut som värsta lilla fashionistan! ja jag har shoppat sjukt mkt men mycket är i 80 också och det är ju ett tag kvar tills dess...fast hon växer så det knakar! .. Jag är riktigt nöjd!

 


film

Vilja sover sedan länge. Hon slocknade nog redan vid 7. Helt slut efter att varit på stan hela dagen.
Hon låter fortfarande som en skadeskjuten hund med sitt gnäll men skrattar iallfall emellan;)..(Bara för att jag skrev att hon sover så pep hon precis till i sömnen. Får se om man måste peta i henne lite mat så att hon sover)

Nej men hon är jättenöjd sålänge hon blir sysselsatt och det blir hon med alla kompisar som gullar med henne!
Vi har suttit på Roasters hela dagen. Vädret var ju riktigt fint!

Imorgon ska jag och mamma på stan och leta nåt fint till lilla My som föddes för några dagar sedan. Jag hoppas också på att få snosa färsking. Har haft lite ångest dom här senaste dagarna av att allt går så fort. Att hon inte är ett litet knytte som ligger i min famn nåmer.

Herregud,hon blir ett halvår! Vart har ett halvt år tagit vägen? Måste börja söka jobb. Såg att dom ville ha personal på Hemmakväll i stan,och det hade passat mig perfekt! Har alltid sagt att jag skulle vilja jobba där.


På tal om hemmakväll så har vi sett på massa film den här veckan..
Percy jackson och kampen om Åskviggen. Jag älskar sånna töntiga Äventyrsfilmer så jag kan rekomendera den! Och igår såg vi snabba cash,jag brukar inte gilla svenska filmer speciellt bra men den var sjukt spännande!

Ikväll blir det nån amerikansk komedi, Valentines day tror jag den hette.


Har ni sett nån bra film på sista tiden som ni kan rekomendera?:)






Fasligheter!

"26 veckor - Relationer
Kinkperioden kan börja vid omkring 23 veckors ålder och vara upp till fyra veckor. Typiskt kinkbeteende är till xempel att ditt barn sover dåligt och verkar ha mardrömmar, är blyg för främlingar, har tappat aptiten, vill oftare ha sin "snutte" och vill inte att du byter blöja eller kläder på henne. (Hon vrålar och skriker och blir sååå arg. Knallröd i fejjan!)

Nu händer det mycket - barnet börjar se och förstå alla slags relationer. Hon ser att det finns ett fysiskt avstånd mellan saker och mellan människor. Det första som barn brukar märka och reagera på är avståndet mellan sig själv och föräldrarna. Det kan vara skrämmande att inse att mamma och pappa göra detta avstånd lite för långt, och att man inte kan påverka det själv.

I say no more!;)
Fy vad hon är kinkig. Hon har låtit som en skadeskjuten hund i en vecka. Hoppas det inte är såå många veckor kvar för snart blir jag galen mamma! Haha,nej men jag älskar mitt barn men blogga har jag då fasiken inte tid med. Hon vill ha ALL uppmärksamhet från oss..

Vi har det såå himla fint och trevligt. Idag har massa bra människor hängt hos oss idag och fikat. Imorgon blir det nog en sväng på stan och onsdag mammafika samt shopping med mamma!
Jag älskar att Ante har semester,så himla fint att ha egentid.


Fina ögonen.


Mitt hjärta!


RSS 2.0